Category Archives: Harga tiket ets

Harga tiket ets

By | 02.05.2021

Working out the prices of ETS train tickets in Malaysia has now become much more complicated. This means ticket prices for ETS trains will vary depending on a number of factors: 1 The earlier you book, the cheaper the ticket: Early Bird Tickets will be the cheapest tickets available for booking made over 30 days in advance.

Followed by Intermediate Tickets booked 6 to 30 days in advance. Last Minute Tickets booked 6 days or less in advance will be the most expensive. Off Peak - All other periods. Weekends - Friday, Saturday, Sunday. Off Peak Hours - All other times. Go direct to the KTMB. Actual fares paid will now vary depending on the new Flexi Fare rules shown above, so use this price list as a rough guide only.

Child fares tambang kanak-kanak are tickets for children aged between 4 to 12 years old. Children aged below 4 years old do not require a ticket and can travel for free on parents seat. Train tickets can be purchased in advance in Malaysia, either from a ticket counter at any mainline KTMB Railway Station or much more easily online.

Tickets go on sale when KTM release them - there is currently no fixed advance booking period due to all the changes that KTM make to the timetable every few months.

Sometimes you can buy tickets only a few weeks in advance, sometimes its a few months in advance. Search our Site.Wah besnya lama tak pergi langkawi. Boleh plan ni dengan family naik ets ke sana pulak. Nak dapat pengalaman baru. Lama dah tak pegi langkawi. Pegi masa zaman bujang je. Dah kawen ni blum lagi jejak ke sana.

harga tiket ets

Tempat makan tu macam menarik. Bolehla masuk dalam list kalau ke sana. Rindunya nak pergi Langkawi lagi. Tak pernah la saya mencuba naik ETS lagi.

One day mesti cuba! Bestnya jalan-jalan dekat Langkawi. Sambil pergi wedding kawan, sambil jalan-jalan dengan family. Pantai Chenang cantik sangat. Kalau dalam gambar cantik, tengok depan mesti lagi cantik. Best baca perkongsian percutian awak. Siap share info nak ke sana. Panduan berguna buat mereka yang nak bercuti kelak.

Waalaikumussalam K Mid. Teringin sangat nak ke Langkawi tu ha. Tengok akak naik ETS tu. Seronok pula. Tapi yang pasal seat gostan.

Sabarlah noh. At least ada juga pengalaman merasa. Bestnya jalan-jalan. Lagi best part makan kat medan selera tu. Alahai terliurnya tengok. Dah laa time tgh baca ni belum makan malam lagi. Meriahnya la alahai kenduri dkt pulau langkawi. Best juga sekarang ada est kan. Sekejap je sampai arau. Dulu keretapi lama 12 jam tu. Sakit badan.

Tiket feri beli online jgk ke? Walk in pun boleh kan. Yaya suka sangat ke Langkawi.By joining BusOnlineTicket. You will also get complimentary snacks served on-board with ETS Platinum ticket.

harga tiket ets

Also, check out our comprehensive guide for popular train routes in Malaysia that we have provided for you. Your ETS online ticket will be confirmed instantly after a successful payment. This shuttle service is popular because the locals from Johor Bahru use this train service to go to work in Singapore and back to Johor Bahru every day. Booking the shuttle train ticket in advance could save up time and ensure a smooth journey.

You can also check out the train duration page for more information. KTM routes for train in Malaysia are divided to several lines. This train service travels on the KTM routes through the states in the east coast of Malaysia. With our mobile-friendly website, you can book your train tickets from anywhere and at any time that you like. With just a few steps, the booking confirmation for your KTM online tickets or ETS online tickets will be sent to your email.

Just print the e-tickets and you are ready to go! Departure Date :. Return Date :. From start point :. To destination :. Add a hotel? Why book from us? Premier Class Comfortable 3 seats in a row Air conditioned Toilet provided. Superior Class 4 seats in a row Air conditioned Toilet provided.

Economy Class Not adjustable 4 seat in a row Air conditioned Toilet provided. Superior Night Deluxe Class Open-plan, with upper and lower berths arranged along each side of a central aisle running down the middle of the coach Curtain available for each bed Available on all overnight train. We Accept :.Jadual ETS Tiket pakej Platinum lebih mahal, tetapi masa perjalanan adalah lebih singkat kerana bilangan stesen hentiannya kurang berbanding pakej Gold.

Jadual masa perjalanan, bilangan hentian serta masa perjalanan adalah berbeza bagi setiap tren. Sila semak jadual untuk memastikan anda memilih tren yang betul untuk ke destinasi anda. Warna latar hijau menandakan stesen mula manakala warna merah menandakan stesen akhir. Sumber: Wikipedia. Untuk maklumat lanjut sila layari laman sesawang Keretapi Tanah Melayu Berhad di www. Malaysia Tercinta.

Waktu Solat. Khabarnya memang selesa seperti menaiki kapalterbang. Kalau tak silap saya, bagi kanak-kanak bawah 4 tahun tambang perjalanan adalah percuma. Mcm mn nk thu harga tiket dari kl sentral ke Butterworth? Ouh,satu lgi ets ke Butterworth tiada ke? Balasan dah baca. Tiket RM73 dewasa. Tambang untuk warga emas dan orang kurang upaya OKU takde diskaun ke? Balasan Kalau tak silap, sama harga dengan tambang kanak-kanak. Indah khabar dari rupa Ibarat seperti menaiki komuter dari shah alam ke kuala lumpur Syabas KTMB Balasan 4tahun hingga 12tahun puan.

Langgan: Catat Ulasan Atom. Dapatkan Post Terkini. Kategori agama blogging food fun stuff hiburan infografik informasi isu semasa kesihatan kewangan pendidikan permohonan online permotoran review semakan online senarai sukan travel. My Blog List Mia Liana. Aneka Resipi.

Resepi Ketupat Sotong Kelantan. Sihat Ceria.A meal is also included in the fare. Tambang jugak termasuk satu kali makanan. The route maps are for illustration purposes only and may not reflect the actual stations that each train calls at. Peta laluan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan kemungkinan tidak mengikut jadual perhentian perjalanan keretapi yang sebenar.

Seats with suffix A are single seats. Seats with suffix B and C are double seats on the aisle and window respectively. Each seat comes with ample legroom. A tray table and entertainment system is located in each seat, under the armrests. USB and 3-pin power sockets are located at each seat, on the wall for window seat passengers or between the seats in front of you for aisle seat passengers.

harga tiket ets

Click here for details. Klik di sini untuk maklumat lanjut. Link yang dilampirkan tiada lagi di dapati di Google Drive, di atas sebab RailTravel Station terlalu kerap memuatnaik jadual perjalanan keretapi berbanding KTM. Sekiranya link tiada lagi berfungsi, ia kemungkinan berpunca dari khidmat jaringan KTM dan bukan berpunca dari website RailTravel Station. Tickets are open for sale in set periods about 60 days before departure except for the Shuttle Tebrau which opens 30 days before departure.

Tiket akan dibuka untuk dijual dalam jangka masa kira-kira 60 hari sebelum berlepas kecuali Shuttle Tebrau yang dibuka 30 hari sebelum berlepas.

How do I book tickets online? Bagaimanakah saya menempah tiket dalam talian? It always shows the seats are locked. This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed. Skip to content Facebook. There are mostly no inter-city and inter-state train services from 31 March — 14 April in view of the Malaysia Movement Control Order. Click here to learn more. Only Coach A is of Business Class.

Jadual dan Harga Tiket ETS Ipoh - KL Sentral

Click on the image to enlarge. Klik untuk gambaran lebih besar. Tidak ada. Hotel Booking Tempahan Hotel agoda Hotels. Click here for a step-by-step guide for 12Go Asia.

ETS BUSINESS CLASS FROM KL SENTRAL TO PADANG BESAR

Click here for a step-by-step guide for Easybook. Like this: Like Loading May I know when will the tickets for ets2 bussiness class start selling? Thank you. You have to ask KTM for that. Leave a Reply Cancel reply.Ramai orang yang suka berjalan, sama ada mereka pelancong dari negara lain atau penduduk setempat yang mencari pengembaraan hujung minggu yang hebat, menikmati pengembaraan dengan pilihan kaedah pengangkutan mereka.

Malaysia penuh dengan pemandangan yang indah dan dianggap sebagai pilihan pelancong. Sisi gunung yang menarik, tempat-tempat pelancongan yang meriah, dan perniagaan yang penting semua tinggal di bandar Malaysia. Salah satu manfaat terbesar perjalanan ke Malaysia adalah anda boleh mendapatkan tiket online melalui easybook.

Harga tiket berbeza-beza mengikut lokasi. Bukan hanya pemandangan yang menarik, tetapi penginapan yang disediakan oleh syarikat kereta api utama di kawasan tersebut melangkaui jangkaan. KTMB Berhad telah berada dalam industri perkhidmatan selama beberapa tahun, dan pengembara sering mengesyorkan menaiki kereta api ini ke Malaysia.

Pelancong boleh berlepas dari kawasan berikut: Kuala Lumpur, Pahang, Kedah, Pulau Pinang, dan banyak kawasan dan negara jiran yang lain. Bukan sahaja terdapat beberapa lokasi pengambilan, tetapi juga tempat turun.

Apabila memilih tiket kereta api KTM ke Malaysia, pengembara mempunyai pilihan untuk memilih stesen mana yang mereka lebih suka untuk turun sejurus tiba destinasi mereka. Memilih untuk membeli tiket online membantu banyak faedah.

Pengembara masa depan hanya boleh memilih masa, syarikat, dan destinasi semua dengan klik tetikus dari rumah mereka sendiri. Toggle navigation. Edit Carian. Sehala Pergi Balik. Tarikh Berlepas. Tarikh Pulangan. Berjalan dengan kereta api KTM ETS ke Malaysia Ramai orang yang suka berjalan, sama ada mereka pelancong dari negara lain atau penduduk setempat yang mencari pengembaraan hujung minggu yang hebat, menikmati pengembaraan dengan pilihan kaedah pengangkutan mereka.

Tempah Sekarang.Maklumat terkini mungkin sudah berbeza. Aku sarankan korang rujuk KTMB disamping menggunakan maklumat dalam artikel ini sebagai sokongan.

Sebelum kemukakan pertanyaan, diharap korang dapat membaca terlebih dahulu ruangan komen kerana dah banyak soalan telah aku jawab sebelum ni. Dan kalau perlu juga bertanya, diharap soalan yang dikemukakan bukan jenis remeh-temeh. Tapi sementara tu aku nak share dulu info untuk yang pertama kali membeli tiket tren ETS. Kali terakhir ialah ke Johor Bahru pada usia 22 tahun. Rupanya, lebih lambat dan makan masa lebih 6 jam sebab akan berhenti lama di setiap stesen yang berada di selatan tanahair.

Walaupun lambat, tapi lebih santai. Tak macam bas, lebih kurang 4 jam jer. Kalau tahu sangap macam tu, aku bawak jer CD player, kan…. Dengan sejuk bagai lagi sampai beku tingkap dan aku plak sehelai sepinggang.

Aku pulak penakut nak turun beli makanan ringan risau kena ditinggalkan dek tren, hehehe. Duduk jerlah macam seketul batu. Sebenarnya, aku ke JB sebab urusan kerja.

May you have a prosperous New Year

So pergi hari pagi-pagi dan balik hari senja. Hari ni aku berpeluang untuk membeli tiket tren ETS ke utara. Tiket yang dibeli ialah dua orang dewasa dan satu orang kanak-kanak. Aku, Tatie dan Aqif. Ke utara tu ke mana? Minggu depan.


thoughts on “Harga tiket ets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *